Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων
Συνεχίζονται τα μαθήματα παραδοσιακών χορών για ενήλικες κάθε Τρίτη 19:30 με 20:30 και Κυριακή 19:00 με 20:00 (νέα ώρα) στην αίθουσα του συλλόγου και τα μαθήματα για τα παιδιά 18:15 – 19:00 κάθε Κυριακή. Τα μαθήματα για όλα τα παιδιά θα παρέχονται δωρεάν όμως λόγω της μικρής συμμετοχής αναγκαστήκαμε να συγχωνεύσουμε τα δύο τμήματα.
Το μαθήματα γυμναστικής (pilates, zumba, γιόγκα) για ενήλικες γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11:00 με 12:00 στην αίθουσα του συλλόγου. Δηλώσεις Συμμετοχής στο 6932209144, Ζωιτάκη Μαρία. Οι χειμερινές δράσεις μας όμως δεν σταματάνε εκεί, μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στο facebook προκειμένου να ενημερώνεστε για νέες δράσεις και εκδηλώσεις.

Μουσικό-χορευτική Βραδιά
Το τμήμα παραδοσιακών χωρών ενηλίκων, του πολιτιστικού συλλόγου, διοργάνωσε την πρώτη (γιατί ευελπιστούμε να γίνουν και άλλες!) μουσικοχορευτική βραδιά στην αίθουσα του συλλόγου. Με πολύ παραδοσιακή μουσική, με χορούς και φαγητά γλυκά και κρασί που συνεισφέραμε όλοι μαζί, διοργανώθηκε ένα όμορφο γλέντι. Συμμετείχαν όχι μόνο οι μαθητές του τμήματος αλλά και πολλοί Μαραθιώτες! Ο χειμώνας μπορεί να φαίνεται δύσκολος αλλά σίγουρα με τέτοιες εκδηλώσεις θα τον περάσουμε πιο εύκολα!

Μαθήματα ντεκουπάζ
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν τα μαθήματα ντεκουπάζ στο Μαραθιά! Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα στην αίθουσα του Συλλόγου στις 17:00. Το κόστος των μαθημάτων είναι 2,5€ για δύο ώρες και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του τα βασικά υλικά ( πινέλα, ατλακολ, πιστολάκι μαλλιών, σφουγγαράκι,) καθώς και το αντικείμενο και το σχέδιο που θέλει να ντεκουπάρει. Ήδη έχουμε τις πρώτες δημιουργίες και σύντομα θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε σε μια έκθεση και έργα από τους συμμετέχοντες.


Παρακολούθηση παιδικής θεατρικής παράστασης
Μικροί θεατές από τον Μαραθιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση “Που να σκάσεις Κριστομπίτα, δεν θα πάρεις την Ροζίτα” από το θεατρικό εργαστήρι Ειρήνης Ευαγγελάτου την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Τη συμμετοχή των παιδιών κάλυψε ο σύλλογος ενώ οι μικροί και μεγάλοι θεατές απόλαυσαν την παράσταση.


Ομιλία, ανάπτυξη στην παιδική ηλικία: συγκέντρωση και συμπεριφορά
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθιά, διοργάνωσε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 19:00, ομιλία με θέμα ανάπτυξη στην παιδική ηλικία: συγκέντρωση και συμπεριφορά σε παρουσίαση του Λιβιτσιάνη Μιχαήλ, Εργοθεραπευτή. Γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν για μερικά από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που λειτουργούν τα παιδιά, τεχνικές και τρόπους που μπορούμε να τα βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν. Σύντομα θα διοργανώσουμε και άλλες ομιλίες τόσο για θέματα που αφορούν τους γονείς αλλά και αλλά ευρύτερου ενδιαφέροντος


Θεοφάνια και κοπή της πίτας του Συλλόγου
Με πλήθος κόσμου γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια και φέτος στο χωριό μας, με τον καθιερωμένο αγιασμό τον υδάτων στο λιμάνι του χωριού. Μετά την τελετή ακολούθησε η κοπή της πίτας του Συλλόγου, στο κοινοτικό κατάστημα Μαραθια. Την βασιλόπιτα προσέφεραν εθελοντές του συλλόγου, ενώ οι τρεις τυχεροί που βρήκαν το φλουρί κέρδισαν και από μια δωροεπιταγή 20€ για αγορές σε Supermarket της Ναυπάκτου. Ευχόμαστε με υγεία και του χρόνου


Συνάντηση με Δήμαρχο Δωρίδος
Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Ευπαλίου με τον Δήμαρχο κ. Καπεντζώνη. Στη συνάντηση παρευρέθησαν, αντιπροσωπεία του συλλόγου και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαραθιά και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το χωριό μας. Συγκεκριμένα θέσαμε στον δήμαρχο ερωτήματα μεταξύ άλλων για: τα ανταποδοτικά από τις ανεμογεννήτριες και τις ΣΑΤΑ προηγούμενων ετών, την ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου (διαγράμμιση / επιδιόρθωση προβλημάτων), η ορθότερη κατανομή εργατών ανά χωριό, ο τρόπος καθαρισμού και περιορισμού της χωματερή στο Καρουτιανόρεμα καθώς και η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου, η τοποθέτηση τουριστικής πινακίδας στην Εθνική οδό, εργασίες αναβάθμισης του κοινοτικού κτηρίου, ο καθαρισμός για στις βάνες ύδρευσης, καθαρισμός, η αποκατάσταση της πεσμένης κολόνας ΔΕΗ στο γήπεδο μπάσκετ, οι νέες στάσεις ΚΤΕΛ, ενημέρωση για την πορεία των έργων στο δρόμο Μαραθιά – Πύργος, η δημιουργία τοπογραφικού για το γήπεδο ποδοσφαίρου, η παραχώρηση του χώρου της παλιάς παιδικής χαράς στο σύλλογο, η χωροθέτηση νέας παιδική χαράς, η αδειοδότηση για τοποθέτηση σκάφους – αξιοθέατου στο δυτικό πλάτωμα ρου παραλιακού πεζόδρομου (προς Παναγία), η πιθανή μελλοντική συγχώνευση των κοινοτήτων Μαραθιά – Πύργου και άλλα θέματα καθημερινότητας του χωριού μας. Η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική, ήδη σε πολλά θέματα έχουμε πάρει απαντήσει ( θα τις βρείτε στο παρόν τεύχος) ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ορίσαμε χρονοδιαγράμματα και απαιτούμενες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις. Σε αναμονή λοιπόν για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου.

Παραλαβή πτυχίων σεμιναρίων ενηλίκων
Οι ενήλικοι μαθητές που παρακολούθησαν κατά την περσινή χρονιά τα σεμινάρια δια βίου μάθησης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθιά σε συνεργασία με το Δήμο Δωρίδος μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Θάνο Ασημάκη τηλ: 6976648395 για να παραλάβουν τα πτυχία τους.

Διάθεση 2 Λευκοπινάκων Διδασκαλίας στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μαραθιά Δωρίδος

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθιά διαχειριζόμενος τη δωρεά εις μνήμη Βασιλικής Παντελή, και κατόπιν συνεννόησης με τις δασκάλες του σχολείου ως προς τις πρωτεύουσες εξοπλιστικές ανάγκες του σχολείου, αγόρασε και διέθεσε δυο (2) Λευκοπίνακες μαρκαδόρου διαστάσεων 1,5μ. x 1μ., στο Διθέσιο Δημοτικό σχολείο Μαραθιά για χρήση, αντικαθιστώντας τους πίνακες κιμωλίας που επιβαρύνουν την υγεία. Εάν το Δημοτικό σχολείο Μαραθιά κλείσει ή μεταφερθεί εκτός της Τ.Κ. Μαραθιά τότε παύει η διάθεση και οι πίνακες επιστρέφονται στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο προς χρήση ή διάθεση.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Το ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του διθέσιου δημοτικού σχολείου Μαραθιά θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη δωρεά των δυο λευκοπινάκων που έγινε στη μνήμη της Βασιλικής Παντελή και τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Μαραθιά που έτρεξε όλη την διαδικασία για την αγορά και τοποθέτηση.